Openstaande acties

In mijn blog mijn ultieme verlangen heb ik jullie meegenomen bij het opstellen van mijn ontwikkeldriehoek om de rollen die ik vervul (moeder, partner en een van de kostwinners) goed uit te kunnen voeren.

Waarbij overzicht houden en rust bewaren twee belangrijke ingrediënten zijn om liefde en aandacht te kunnen geven, maar ook kan ontvangen. Dit leidde tot onderstaande ontwikkeldriehoek.

Ontwikkeldriehoek Marjon ADHD, Rouw, Stabiliteit, Rust, Aandacht

Ik sloot de blog af onderstaande acties.

  1. “Ik neem mijn driehoek komende week mee in mijn gedrag en gedachtes. Op die manier ga ik bij mijzelf toetsen of het de juiste driehoek is.”
  2. Jezelf uitdagen om dit te oefenen, te zien wat er gebeurt en daarop te reflecteren is heel lastig. Ik zal dus opzoek moeten gaan naar iemand waarmee ik de commitment wil aan gaan om mij hierbij te helpen.

Reflectie 

Ongeveer vier weken later is het tijd voor een eerste reflectie. 
Mijn graadmeter om te bepalen of bepaalde keuzes juist zijn of niet is over het algemeen mijn gevoel. Specifieker; het gevoel van mijn buik. Als ik een keuze maak en de avond of nacht erna buikpijn krijg weet ik dat het niet de juiste keuze is geweest voor mij op dat moment. In dit geval bleef het rustig na het beschrijven van mijn ultieme verlangen en bijbehorende driehoek.

De tweede actie was het inschakelen van hulp. Voordeel daarvan was dat ik ook mijn doel hardop moest uitspreken. Hierdoor was er een extra check of het klopte. Mijn voorkeur ging uit naar iemand waarbij ik mij veilig voel om te bespreken hoe het echt met mij gaat, iemand die ervaring heeft met de methodiek en ook iemand die mij oprecht zal aanspreken als daar aanleiding toe is. Mijn eerste keuze was hierdoor Hilde Berentschot van Berentschot Vitaal. Hilde is Vitaliteitsprofessional en Beweegcoach. Onze wegen kruisten elkaar bij de opleiding van Spat verandert en sindsdien hebben wij regelmatig contact over wat ons zoal bezighoudt.

Ik vond het spannend om dit te vragen, maar het werd een mooi en open gesprek ook over de ontwikkeldriehoek van Hilde zelf. De uitkomst van mijn kwetsbare vraag is een mooie start geweest voor een nieuw avontuur samen. We hebben naar elkaar uitgesproken wat onze verlangens zijn, welke vaardigheden we hiervoor willen ontwikkelen en hoe we elkaar daarbij gaan begeleiden en scherphouden.

Vervolg

Uiteraard hadden we tijd nodig om elkaars verlangen en driehoek te laten landen voor we met een eerste oefening konden komen. Die week heb ik voornamelijk gebruikt om heel veel lunges te maken om de stabiliteit van mijn knie te verhogen in aanloop naar de Beekse Bergen Safari Runs.

De oefening

De oefening die ik erna van Hilde heb ontvangen was gericht op bewustzijn. Ga tijdens een duurloop na elke 5 minuten 1 a 2 minuten rustig wandelen/ stilstaan en stel jezelf de vraag: Waar ging je aandacht naar uit, waar was je je bewust van?

Ze vroeg me ook hoe comfortabel ik met deze oefening was. Het leek mij een leuke oefening, met name omdat ik ook tijdens mijn trainingen van bewegen en rouw de deelnemers regelmatig laat oefenen met hun aandacht en zintuigen. Goed om er zelf ook dieper bij stil te staan.
Dus ja; ik ben er comfortabel mee.  De details van de oefening en met name de eerste uitkomsten lees je de volgende keer!