Begeleiding bij miskraam of stilgeboorte
Gecondoleerd met het verlies van jullie kindje
Het verlies van je kindje slaat je volledig uit het lood. De emoties en gedachten wisselen elkaar in hoog tempo af en je kunt je ontzettend eenzaam voelen.
Het kan voorkomen dat jij en je partner anders reageren op het verlies en andere behoeftes hebben. Uit eigen ervaring weet ik dat dit heel lastig kan zijn. Je wil het graag samen verwerken, maar weet niet hoe je elkaar bereikt.
Ook kan je een stiltegeboorte of miskraam overkomen zonder dat er een partner bij betrokken is. Gevoelens van eenzaamheid, verdriet, somberheid, boosheid kunnen versterkt worden als je in je omgeving je verhaal niet kwijt kan.
Fysieke impact
Naast de mentale impact van het verlies moet ook de impact op je lijf niet worden onderschat. Hoe verder je in de zwangerschap was hoe meer jouw lichaam ook al mee was veranderd. De dalende hormoonspiegel kan extra huilbuien en stemmingswisselingen veroorzaken. Mogelijk ervaar je ook klachten aan je buik en/of bekkenbodem.
Hoe het verlies is vastgesteld en hoe ver je zwangerschap was gevorderd beïnvloeden de mate waarin je fysiek zal moeten herstellen. Vaak mag je redelijk snel weer alles ondernemen. Maar het verschil tussen alles weer mogen en durven kan zeer groot zijn.
Ondanks dat je rationeel weet dat je zelf niks kon doen kan het angsten creëren voor de toekomst. Wat belangrijk is, is dat je rustig de tijd neemt om je emoties en gedachten te verwerken zodat je fysiek en mentaal kunt herstellen.
Het negeren van je emoties en gedachten kan ertoe leiden dat je op een later moment hier last van krijgt doordat het wordt opgeslagen in je lichaam.
Wil jij je fysiek en mentaal beter voelen na het verlies?
Na mijn miskraam miste ik de mogelijkheid om gedachten en emoties te bespreken met met lotgenoten. Ten tweede durfde ik mijn fanatieke sportregime niet meer uit te voeren. Dit resulteerde erin dat mijn mentale en fysieke herstel nog bezig was toen ik 9 maanden na mijn miskraam weer zwanger raakte. Hierdoor voelde ik mij tijdens deze zwangerschap vaak onzeker. Ik had moeite met het vertrouwen in mijn lijf en was ook conditioneel minder fit dan ik voor mijn miskraam was.
Om jouw herstel te bevorderen heb ik het programma bewegen na verlies ontwikkeld. Het is een combinatie van de rouwbegeleiding die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding tot rouwbegeleider, cadiooefeningen en krachtoefeningen om je letterlijk weer steviger in je schoenen te laten staan.
Waarom is het belangrijk om rouw in beweging te zetten?
Het is belangrijk dat je emoties en gedachten uit kunt spreken zodat deze zich niet vastzetten in je lijf. Dit kan anders op korte, maar ook op lange termijn tot diverse lichamelijke en mentale klachten leiden.
Het resultaat van “bewegen bij rouw?
Door het bewegen op een rustige hartslag in combinatie oefeningen werk jij actief aan je herstel. De stresshormonen in jouw lijf dalen en de aanmaak van serotonine & endorfine (de “gelukshormonen”) wordt gestimuleerd. Positieve gevolgen hiervan zijn beter slapen, minder vermoeidheid, vergeetachtigheid, verlaagde hartslag en bloeddruk en lichamelijke pijnen. Aangevuld met de kracht en ontspanningsoefeningen zorgen we er samen voor dat je fysiek en mentaal weer steviger in je schoenen staat.
Ook indien je al zeer lang niet hebt bewogen kun je meedoen. We bouwen het heel rustig op en besteden ook veel aandacht aan krachtoefeningen.
Mijn aanbod
Je kunt bij mij kiezen uit:
1. Deelname aan een groep waarbij de focus met name licht op het bewegen.
2. Een individueel traject met focus op beweging.
3. Een individueel traject met focus op gesprekvoering.
Het individuele traject kunnen we nog beter laten aansluiten op jouw fysieke gesteldheid of is geschikter wanneer je liever niet in een groep beweegt.
Groeps beweegtraject
Elke 10 weken start er een nieuw blok. Je kunt echter elk moment instromen in deze groep. Het is een gemixte groep van bewegen na verlies. In de les differentier ik de oefeningen dusdanig dat iedereen kan meedoen. De basis is rustig hardlopen en doen kracht en ontspanningsoefeningen op de plek.
Woensdagavond 20.00
Voorveldsepolder – start bij Hotel Mitland.
10 beweegsessies van 60 minuten
Blokken van 10 weken. – instromen kan elk moment (tot max 12 personen)
Afsluiting van het blok met de groep
150 euro (zakelijk excl. btw)
Losse les: 17,50
Individueel beweegtraject
Indien je nog niet mag of wilt hardlopen dan is een privétraject verstandiger. Dit traject beslaat 6 tot 10 weken met een wekelijkse sessie van een uur. Deze frequentie en duur zorgt ervoor dat we op een rustige manier het bewegen kunnen opbouwen. Hierdoor bouw jij verantwoord aan jouw fysieke en mentale herstel.
Je kunt dit traject ook samen met je partner doen tegen een kleine meerprijs.
(Digitale) Intake
6 beweegsessies van 60 minuten
425 euro (zakelijk excl. btw)
Periode van 6 weken
Uitbreiden van dit traject is mogelijk
Individueel traject – focus op gespreksvoering
Minimaal bestaat een traject uit een intakegesprek en 6 sessies van een uur verspreid over maximaal 3 maanden.
Indien je behoefte hebt aan meer gesprekken is dit uit te breiden.
(Digitale) intake
6 coachsessies van 60 minuten
825 euro (zakelijk excl. btw)
Periode van 10 – 12 weken
Ja, ik meld mij aan.
Of heb je een vraag? Bel gerust of vul onderstaande formulier in.