Miskraambegeleiding

Groeps beweegtraject -> start in week 15

Gecondoleerd met jullie miskraam.

Een miskraam kan je volledig uit het lood slaan. De emoties en gedachten wisselen elkaar in hoog tempo af en je kunt je ontzettend eenzaam voelen.
Het kan voorkomen dat jij en je partner anders reageren op de miskraam en andere behoeftes hebben. Uit eigen ervaring weet ik dat dit heel lastig kan zijn. Je wil het graag samen verwerken, maar weet niet hoe je elkaar bereikt.
Ook kan je een miskraam krijgen zonder dat er een partner bij betrokken is.  Gevoelens van eenzaamheid, verdriet, somberheid, boosheid kunnen versterkt worden als je in je omgeving je verhaal niet kwijt kan.

Aan wie heb jij je miskraam vertelt

Fysieke impact miskraam

Naast de mentale impact van een miskraam moet ook de impact op je lijf niet worden onderschat. Je lichaam was al hard bezig om de hormonen aan te maken die nodig zijn bij een zwangerschap. De dalende hormoonspiegel kan extra huilbuien en stemmingswisselingen veroorzaken.
Mogelijk ervaar je ook klachten aan je buik en/of bekkenbodem.  

Hoe de miskraam is vastgesteld en is gegaan beinvloedt de mate waarin je fysiek zal moeten herstellen. Vaak mag je redelijk snel weer alles ondernemen. Maar het verschil tussen alles weer mogen en durven kan zeer groot zijn.
Ondanks dat je rationeel weet dat je zelf niks kon doen aan deze miskraam kan het angsten creeeren voor de toekomst. Wat belangrijk is, is dat je rustig de tijd neemt om je emoties en gedachten te verwerken zodat je fysiek en mentaal kunt herstellen.
Het negeren van je emoties en gedachten kan ertoe leiden dat je op een later moment hier last van krijgt doordat het wordt opgeslagen in je lichaam.

Wil jij je fysiek en mentaal beter voelen na je miskraam?

Na mijn miskraam miste ik de mogelijkheid om gedachten en emoties te bespreken met met lotgenoten. Ten tweede durfde ik mijn fanatieke sportregime niet meer uit te voeren. Dit resulteerde erin dat mijn mentale en fysieke herstel nog bezig was toen ik 9 maanden na mijn miskraam weer zwanger raakte. Hierdoor voelde ik mij tijdens deze zwangerschap vaak onzeker. Ik had moeite met het vertrouwen in mijn lijf en was ook conditioneel minder fit dan ik voor mijn miskraam was.
Om jouw herstel te bevorderen heb ik het programma bewegen na een miskraam ontwikkeld. Het is een combinatie van de rouwbegeleiding die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding tot rouwbegeleider, cadiooefeningen en krachtoefeningen om je letterlijk weer steviger in je schoenen te laten staan.

Waarom is het belangrijk om rouw in beweging te zetten?

Het is belangrijk dat je emoties en gedachten uit kunt spreken zodat deze zich niet vastzetten in je lijf.
Door het bewegen op een rustige hartslag in combinatie oefeningen zorg jij ervoor dat je actief werkt aan het naar beneden brengen van de stresshormonen in jouw lijf en wordt de aanmaak van serotonine & endorfine (de “gelukshormonen”) gestimuleerd.  Positieve gevolgen hiervan zijn beter slapen,  minder vermoeidheid, vergeetachtigheid,  verlaagde hartslag en bloeddruk en lichamelijke pijnen. 

 

Verdriet na een miskraam

Ik bied 3 opties aan waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen uit een  groepstraject gericht op beweging of een individueel traject met focus op gesprekvoering of focus op beweging.

Start in week 36 2023

Voorveldsepolder – instromen kan elk moment.

Beweegsessies van 55 minuten

Introductieprijs: 150 euro voor 10 lessen in 3 maanden.

(Digitale) intake 

Groeps beweegtraject -> start in week 36

Je kunt elk moment instromen in deze groep. In de les differentier ik de oefeningen dusdanig dat iedereen kan meedoen. We doen kracht en cardiooefeningen op de plek maar zullen ook soms een stukje gaan joggen of powerwalken.
Door de groepstraining is er ruimte om ervaring te delen met anderen. Hier kun je samen huilen, maar ook samen lachen.

Het resultaat?

Door het bewegen op een rustige hartslag in combinatie oefeningen werk jij actief aan je herstel. De stresshormonen in jouw lijf dalen en  de aanmaak van serotonine & endorfine (de “gelukshormonen”) wordt gestimuleerd.  Positieve gevolgen hiervan zijn beter slapen,  minder vermoeidheid, vergeetachtigheid,  verlaagde hartslag en bloeddruk en lichamelijke pijnen.
De krachtoefeningen zorgen ervoor dat jij letterlijk weer steviger in je schoenen staat. 
Ook indien je al zeer lang niet hebt bewogen kun je meedoen. We bouwen het heel rustig op en besteden ook veel aandacht aan krachtoefeningen.

Het individuele traject kunnen we nog beter laten aansluiten op jouw fysieke gesteldheid of is geschikter wanneer je liever niet in een groep beweegt.

Ja, ik meld mij aan.

Of heb je een vraag? Bel gerust of vul onderstaande formulier in.

Mijn reden voor contact:

4 + 10 =

Gespreksvoering

Hierbij ligt de nadruk op de gesprekken die we voeren. De gesprekken voeren we buiten tijdens een wandeling. Dit is vooral geschikt als je de behoefte hebt om het gesprek aan te gaan over jouw verlies, de gevolgen die dit voor jouw heeft en hoe je hier mee om kunt gaan.  Ik luister naar jouw verhaal en bied oefenvormen aan om aan de slag te gaan met jouw rouw.

(Digitale) Intake 

6 coachsessies van 60 minuten

Periode van 12 weken

Evaluatie en afsluiting 

Prijs: 825 euro (zakelijk excl. btw)

Uitbreiding van traject mogelijk en/of deelname aan groepstraining mogelijk. 

Optie om jouw partner te betrekken bij dit traject.

Individueel beweegtraject

Dit traject beslaat 10 weken met een wekelijkse sessie van een uur. Deze frequentie en duur zorgt ervoor dat we op een rustige manier het bewegen kunnen opbouwen. Hierdoor bouw jij verantwoord aan jouw fysieke en mentale herstel.
Je kunt dit traject ook samen met je partner doen. (aparte prijs).

 

(Digitale) intake 

10 beweegsessies van 55 minuten

Evaluatie en afsluiting

Periode van 10 – 12 weken

Prijs: 825 euro (zakelijk excl. btw)

Optie om jouw partner te betrekken bij dit traject.

Ja ik meld mij aan!

Of heb je een vraag? Bel gerust of vul onderstaande formulier in.

Mijn reden voor contact:

11 + 6 =

Bewegen Verbindt
Utrecht

marjon@bewegenverbindt.nl

06-22833918