Over Marjon
Wie ben ik?
Ik ben Marjon. Al van jongs af aan wilde ik lesgeven of “iets met sport” echter kon ik er geen helder antwoord op geven wat. Door dingen uit te proberen ontdekte ik wat mij energie opleverde en wat vooral niet. Sinds 2009 werk ik in de financiële sector op zowel financiële als riskmanagementfuncties. Hieronder kun je lezen welk pad ik heb bewandeld tot het oprichten van “Bewegen verbindt” en “Bewegen verwerkt”.

De ontdekkingstocht
In het rijtje wat past niet bij mij hoort bijvoorbeeld de ervaring van het stage lopen als economiedocent op mijn oude middelbare school. Een waardevolle periode en voor mij niet voor herhaling vatbaar.
In 2015 heb ik een opleiding gedaan tot coach. Het vak van coaching vind ik prachtig. Iemand begeleiden op zijn of haar levenspad geeft mij veel energie. Echter merkte ik ook dat ik er nog energie op verloor.
In hetzelfde jaar attendeerde een collega mij op het bestaan van “Mom in Balance”. Buitensporten voor zwangere vrouwen en moeders. Ze zochten trainers en dit vond ze echt iets voor mij. Ondanks dat ik nog geen kinderen had heb ik gesolliciteerd. Op dat moment was het geen goede match. Ik was net zwanger en mijn baan was zo druk dat ik überhaupt geen tijd had voor een trainersweekend. Wel was er een leuke klik. Helaas kregen mijn partner en ik bij de tweede echo slecht nieuws. Het hartje van ons kindje was gestopt met 12 weken zwangerschap. De periode erna ging lichamelijk niet zoals gehoopt en ook emotioneel gezien maakte dit een diepe indruk. Een periode van fysiek en mentaal herstel volgde.

Een maand na uitgerekende datum bleek ik weer zwanger. Deze keer minder onbevangen, maar ook veel minder fit dan voorheen. Ik had in het traject “zwanger worden” een angst ontwikkeld voor veel dingen. En die angst liep door in de zwangerschap. Na de 20 weken echo kon ik de angsten beter loslaten. Omdat ik inmiddels van het bestaan van Mom in Balance afwist ben ik daar ook gaan meesporten. Ontzettend fijn om buiten te bewegen met andere (toekomstige) moeders en de mooie en minder mooie momenten van een zwangerschap met elkaar te kunnen delen. Juni 2017 werd onze eerste zoon geboren.
Het lijkt wel een boomerang
Tijdens mijn verlof kwam weer de gedachten aan “iets met sport op” en solliciteerde ik nogmaals bij de Mom in Balance als trainer. Ik heb hard moeten trainen om fit te worden voor de opleiding, maar sinds Mei 2018 ben ik onderdeel van het team Mom in Balance Utrecht. Daarnaast startte ik de opleiding “Fundamentals of Sport Management” aan het Johan Cruyff College Amsterdam.
Ook begeleidde ik intervisiesessies voor Master en Post-Master Controlling studenten bij de Universiteit van Nyenrode ten behoeve van hun persoonlijk leiderschap en merkte ik dat ik hier weer energie van kreeg. Het voelde alsof er langzaam wat puzzelstukjes concrete vorm aan het krijgen waren.
In 2019 werd na een goede zwangerschap onze tweede zoon geboren. Het begeleiden van de intervisiesessies werd teveel in combinatie met het lesgeven bij de Mom in Balance en daarmee stopte ik. Het lesgeven daarentegen bevalt zo goed dat ik het weer oppakte na mijn verlof. De combinatie van het trainen en coachen van deze specifieke doelgroep in de buitenlucht zorgt ervoor dat het mij veel energie oplevert.

De ingeving en zingeving
Ik was net een nieuwe functie gestart intern. En toen was het 2020 en kwam de lockdown. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging op persoonlijk vlak. Velen gesprekken later met vrienden, familie en collega’s kwamen er bepaalde kernwoorden elke keer terug. Namelijk; bewegen, verbinden, buiten, coaching. Echter in mijn hart zat nog iets wat ik niet durfde te delen. Dit was het onderwerp miskraam. Toen ik er over begon te praten merkte ik dat er nog veel onverwerkt verlies zat. We gingen richting de mijlpaal dat ons kindje nu vier jaar zou zijn. En dat vond ik lastig. Vervolgens vond ik het weer lastig dat ik er last van had. Een visuele cirkel was geboren en de woorden miskraam en verwerking werden aan de lijst toegevoegd.
Ondertussen plande ik mijn inschrijving bij de KvK. Mijn inschrijfdatum stond voor mij vast 28 september 2020. Vier jaar na de uitgerekende datum. De mogelijke namen kwamen ineens op gedurende een nacht. Bewegen verbindt en/of Bewegen verwerkt.
In dezelfde periode leerde ik via een webinar “Spat verandert” kennen. Zij zijn de grondlegger van de coaching methodiek die gebruik maakt van intelligent bewegen. Het zal geen verrassing zijn dat ik hier erg enthousiast van werd. In november 2020 ben ik de opleiding gestart en april 2021 heb ik deze afgerond. Er viel weer een puzzelstuk op zijn plek.
Inmiddels is het 2021 en ben ik er van overtuigd dat ik ik waar ik energie. Namelijk het coachen van ouders met jonge kinderen die vastlopen in hun werk en/of privésituatie.

Het roer weer om
Mijn missie reikt verder.De methodiek van het intelligent bewegen wil ik vertalen naar een traject voor vrouwen en hun partners die hun kindje verliezen na een miskraam. Om ervoor te zorgen dat zij zich gesteund voelen en daarbij mentaal en fysiek om leren te gaan met dit verlies. Daarvoor heb ik eind 2021 de opleiding “Rouwbegeleiding” afgerond.
Door het volgen van deze opleiding ontdek ik dat rouw zoveel meer is dan ik ooit wist. Ik merk dat ik deze kennis graag wil delen. Rouw is een weinig besproken thema wat rouwen extra lastig maakt. Ik besluit het roer nogmaals om te gooien. Vanaf nu focus ik mij volledig op rouw.
Ter aanvulling op mijn trainersvaardigheden en vanwege de wetenschappelijk vastgestelde voordelen van runningtherapie behaal ik in juni 2022 hiervoor mijn certificaat en mag ik mijzelf runningtherapeut noemen.
Mijn kennis over rouw en mijn liefde voor beweging breng ik samen het aanbod van Bewegen Verbindt.
Liefs,
Marjon
Workshop “Maak rouw bespreekbaar”
Hierin maak ik rouw “preventief” bespreekbaar waardoor betere steun geboden kan worden aan collega’s die met rouw te maken krijgen na een persoonlijk verlies of een verlies op de werkvloer.
Ik kan verlieservaringen niet voorkomen, maar wel verbeteren hoe we als maatschappij elkaar hierin ondersteunen.
Neem contact met mij op voor meer informatie.
Programma “Bewegend rouwen”
Beweegprograma van 10 weken gebaseerd op theorie van Runningtherapie.
Miskraambegeleiding
Begeleiden van vrouwen en hun partner om fysiek en mentaal weer in evenwicht te komen na een miskraam door middel van beweging en gesprekken. De beweging helpt bij de vrouw om de verbinding met haar eigen lichaam te bevorderen en de gesprekken om als koppel samen in verbinding te blijven of weer te komen.

Contact
Heb je een vraag? Bel gerust of vul onderstaande formulier in.