Over Marjon

Wie ben ik?

Ik ben Marjon, 37 jaar en woonachtig in Utrecht. Sinds 2009 werk ik in de financiële sector. Kort na deze start ben ik mijzelf gaan verdiepen in coaching en ondersteunende beweegvormen hierbij. Later kwamen rouwbegeleiding en runningtherapie op mijn pad. De combinatie van deze diverse opleidingen en ervaringen uit de praktijk combineer ik nu in de programma’s die ik aanbied.

2015

In 2015 heb ik een opleiding gedaan tot coach. Het vak van coaching vind ik prachtig. Iemand begeleiden op zijn of haar levenspad geeft mij veel energie. Echter merkte ik ook dat binnen coaching niks voor mij is.

Een collega attendeerde mij op het bestaan van “Mom in Balance”. Buitensporten voor zwangere vrouwen en moeders. Ze zochten trainers en dit vond ze echt iets voor mij. Op dat moment liep het mis. Ik was net zwanger en mijn financiële baan was zo druk dat het toch niet paste. Wel was er een leuke klik.

Slecht nieuws

Helaas kregen mijn partner en ik bij de tweede echo slecht nieuws. Het hartje van ons kindje was gestopt met 12 weken zwangerschap. De periode erna ging lichamelijk niet zoals gehoopt en ook emotioneel gezien maakte dit een diepe indruk.  Een periode van fysiek en mentaal herstel volgde.

2016

Een maand na uitgerekende datum bleek ik weer zwanger. Deze keer minder onbevangen, maar ook veel minder fit dan voorheen. Ik had in het traject “zwanger worden” een angst ontwikkeld voor veel dingen. En die angst liep door in de zwangerschap.  Na de 20 weken echo kon ik de angsten beter loslaten. Omdat ik inmiddels van het bestaan van Mom in Balance afwist ben ik daar ook gaan meesporten. Ontzettend fijn om buiten te bewegen met andere (toekomstige) moeders en de mooie en minder mooie momenten van een zwangerschap met elkaar te kunnen delen. Juni 2017 werd onze eerste zoon geboren.

2018

Tijdens mijn verlof solliciteerde ik nogmaals bij de Mom in Balance als trainer. In de periode mei 2018 tot en met september 2022 heb ik met veel plezier training gegeven. De combinatie van het trainen en coachen van deze specifieke doelgroep in de buitenlucht leverde mij veel energie op.

 

2019

Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging op persoonlijk vlak. Velen gesprekken later met vrienden, familie en collega’s kwamen er bepaalde kernwoorden elke keer terug. Namelijk; bewegen, verbinden, buiten, coaching. Echter in mijn hart zat nog iets wat ik niet durfde te delen. Dit was het onderwerp miskraam. 

2020

Toen ik over onze miskraam begon te praten merkte ik dat er nog veel onverwerkt verlies zat. Vervolgens vond ik het weer lastig dat ik er last van had. Een visuele cirkel was geboren en de woorden miskraam en verwerking werden aan de lijst toegevoegd.

2020 KVK

Ik besloot mijn eigen bedrijf te starten waarbij ik beweging en rouwbegeleiding zou gaan combineren. Startdatum: 28 september 2020. Vier jaar na de uitgerekende datum. 

2021

In november 2020 ben ik de opleiding gestart bij “Spat verandert” en april 2021 heb ik deze afgerond. Zij zijn de grondlegger van de coaching methodiek die gebruik maakt van intelligent bewegen.

2021

Om goede begeleiding te kunnen bieden op het gebied van rouw heb ik in de opleiding “Rouwbegeleiding” afgerond.

2022

Door het volgen van de opleiding rouwbegeleiding heb ik ontdek ik dat rouw zoveel meer is dan ik ooit wist. Ik merk dat ik deze kennis graag wil delen. Rouw is een weinig besproken thema wat rouwen extra lastig maakt. Sinds 2022 focus ik mij daarom op beweegprogramma’s die steun bieden bij rouw.

Ter aanvulling op mijn trainersvaardigheden en vanwege de wetenschappelijk vastgestelde voordelen van runningtherapie behaal ik in juni 2022 hiervoor mijn certificaat en mag ik mijzelf runningtherapeut noemen.

Mijn kennis over rouw en mijn liefde voor beweging breng ik samen in het aanbod van Bewegen Verbindt.

 

Liefs,

Marjon

Begeleiding bij het verlies van een baby (miskraam/stilgeboorte)

Door middel van beweging en gesprekken in de buitenlucht van vrouwen en hun partner begeleiden om fysiek en mentaal weer in evenwicht te komen na het verlies van hun kindje. De beweging helpt bij de vrouw om de verbinding met haar eigen lichaam te bevorderen en de gesprekken om als koppel samen in verbinding te blijven of weer te komen. De partner is optioneel, het traject kan ook individueel.

Meer informatie

Programma “Bewegend rouwen”

Beweegprograma van 10 weken gebaseerd op theorie van Runningtherapie.

Meer informatie “Bewegend rouwen”

Workshop “Maak rouw bespreekbaar”

Hierin maak ik rouw “preventief” bespreekbaar waardoor betere steun geboden kan worden aan collega’s die met rouw te maken krijgen na een persoonlijk verlies of een verlies op de werkvloer.
Ik kan verlieservaringen niet voorkomen, maar wel verbeteren hoe we als maatschappij elkaar hierin ondersteunen.

Neem contact met mij op voor meer informatie.

Contact

Heb je een vraag? Bel gerust of vul onderstaande formulier in. 

8 + 8 =

Bewegen Verbindt
Utrecht

marjon@bewegenverbindt.nl

06-22833918

Samenwerking met: www.condole.nl

condole app