Zet jij jouw rouw in beweging?

Bewegend rouwen

Rouw heeft een groot effect op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Als je rouwt ben je niet ziek, het is een normaal gevolg van een verlieservaring. Echter kunnen de gevolgen op je lichaam vergelijkbaar zijn met die van langdurige stress en/of een depressie. Denk hierbij aan vermoeidheid, vergeetachtigheid, slaapproblemen, verhoogde hartslag, en lichamelijke pijnen.

  • Ben jij ontzettend moe?
  • Heb moeite dingen te onthouden?
  • Voel jij je neerslachtig?
  • Heb jij het gevoel continue aan te staan?
  • Heb jij moeite met in slaap komen?
  • Heb jij lichamelijke pijn?

Herken jij je in een van deze signalen van je lichaam? Dat is heel normaal wanneer jij rouwt. Het programma bewegend rouwen sluit hier op aan.

 

Waarom bewegen bij rouw?

Rustig bewegen in de buitenlucht zorgt er niet voor dat de rouw verdwijnt, maar vergroot de veerkracht bij het omgaan met verlies door de sociale interactie, afname van stresshormonen, toenemende slaapkwaliteit en verbeterende conditie.

Praten is ondergeschikt aan het bewegen, echter juist vanwege de specifieke doelgroep is er ook ruimte om te praten over jouw verlies indien jij dat wil. Ervaring met hardlopen is niet noodzakelijk en de training zijn ook geschikt voor als je het nu lastig vindt om tot beweging te komen.

Vergoeding zorgverzekeraar?

Bij een aantal zorgverzekeraars wordt runningtherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. De eisen die gesteld worden zijn verschillen.
Een van de voorwaarden is dat het gegeven wordt door een geregistreerde runningtherapeut. Deze registratie bezit ik.
Voor de overige eisen kan je het beste je polisvoorwaarden bekijken, ik kijk graag met je mee indien dit ingewikkeld voor je is.

 

Aanmelding

Als jij je aanmeldt bij mij voeren we een kennismakingsgesprek en je vult één of meerdere vragenlijsten in. Deze lijsten zij bedoeld om te bepalen hoe je je nu voelt en fysiek en mentaal. We bespreken de doelen en opbouw van het gekozen traject.

Bij een individueel traject kunnen we de doelen en training meer afstemmen op de jouw individuele behoeften.

De training

De wekelijkse training bestaat uit:

  • Warming up
  • Ademhalingsoefeningen
  • Krachtoefeningen
  • Kernprogramma van hardlopen
  • Cooling Down

Daarnaast loop je zelfstandig ook nog 1 á 2 keer op basis van een schema wat ik je geef.

Na 10 weken beweegtraject

De 10 weken zitten erop. Grote kans dat jij nu in staat bent om ongeveer 20-25 minuten aaneengesloten hard te kunnen lopen. Wij kijken gezamenlijk terug hoe het met iedereen gaat en welke vooruitgang is geboekt. Op basis daarvan kan jij bepalen wat een goed vervolg is voor jou. Uiteraard sta ik klaar voor eventuele vragen die je hebt.

Bewegend rouwen

Zet rouw in beweging

Aanmelden of een vraag?

Heb je een vraag? Bel gerust of vul onderstaande formulier in.

Mijn reden voor contact:

6 + 2 =

Veel gestelde vragen

✔ Wel of geen conditie: je kunt meedoen!
✔ Wel of geen loopervaring: je kunt meedoen!
✔ Ik ben al zo moe: je kunt meedoen! Juist door het rustig bewegen zorgen we ervoor de je hartslag zakt, ademhaling rustiger wordt en je op den duur ook weer beter kunt slapen.
✔ Wat als ik emotioneel word? Alle emoties die door de beweging ontstaan zijn welkom. Jij bepaalt of je er op dat moment woorden aan wilt geven. 

Moet ik praten over mijn verlies of stel dat ik emotioneel wordt?

Alle emoties die door de beweging ontstaan zijn welkom. Jij bepaalt tijdens de training  of je over je verlies wilt praten, het is zeker niet verplicht.

Indien je een grotere behoefte hebt aan een gesprek dan past binnen de groepstraining dan kunnen we kijken wat er mogelijk is qua individuele sessies.

Bewegen Verbindt
Utrecht

marjon@bewegenverbindt.nl

06-22833918

Samenwerking met: www.condole.nl

condole app