RUNNINGTHERAPIE, HARDLOPEN OM JE BETER TE VOELEN

  • Ben jij ontzettend moe?
  • Heb moeite dingen te onthouden?
  • Voel jij je neerslachtig?
  • Heb jij het gevoel continue aan te staan?
  • Heb jij moeite met in slaap komen?
  • Heb jij lichamelijke pijn?

Herken jij je in een van deze signalen van je lichaam? Dat is heel normaal wanneer jij last hebt van (onbewuste) stress. 

Het volgen van Runningtherapie leert je om de signalen van (over)belasting eerder te herkennen, zorgt ervoor dat je een nieuwe manier van bewegen aanleert en door het bewegen op een rustige hartslag zal je merken dat zowel je mentale als fysieke gezondheid toeneemt.

 

Runningtherapie

Kern van de Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van somberheid, lusteloosheid, stress of andere psychische klachten, is (hard-)lopen goed om deze klachten structureel te verminderen.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af. Met Runningtherapie kun je letterlijk de stress uit je lijf lopen.

Waarom runningtherapie?

Rustig bewegen in de buitenlucht vergroot jouw veerkracht tijdens bijvoorbeeld een drukke periode in jouw leven. Dit kan zijn het combineren van een baan met een gezin, een zware studie of levensgebeurtenissen zoals verhuizing, scheiding, het bieden van mantelzorg of zorg aan (kleine) kinderen.

Als je gaat lopen breng je van alles bij jezelf in beweging. Naast psychische voordelen biedt hardlopen ook verbeteringen qua conditie en uithoudingsvermogen. Runningtherapie is ook een goede aanvulling op gesprekspsychotherapie en medicatie.

Het resultaat is gericht op een verbetering van je gehele welbevinden. Hierbij kan je denken aan meer rust in je hoofd, betere nachtrust, minder gevoelens van angst of somberheid, meer zelfvertrouwen en meer energie.

Praten is ondergeschikt aan het bewegen, echter juist vanwege de specifieke doelgroep is er ook ruimte om te praten over jouw verlies indien jij dat wil. Ervaring met hardlopen is niet noodzakelijk en de training zijn ook geschikt voor als je het nu lastig vindt om tot beweging te komen.

Vergoeding zorgverzekeraar?

Bij een aantal zorgverzekeraars wordt runningtherapie vergoed vanuit het aanvullende pakket. De eisen die gesteld worden zijn verschillen.
Een van de voorwaarden is dat het gegeven wordt door een geregistreerde runningtherapeut. Deze registratie bezit ik.
Voor de overige eisen kan je het beste je polisvoorwaarden bekijken, ik kijk graag met je mee indien dit ingewikkeld voor je is.