Zet rouw in beweging – blog 1 “Weet je wat? Ik doe mee”.

Welkom

Welkom bij mijn blog over hardlopen en rouw. In deze blog neem ik je mee in mijn trainingsperiode voor de halve marathon van Egmond aan Zee die op 8 januari 2023 zal plaatsvinden. Bij het schrijven van deze eerste post is het 20 september 2022 en heb ik dus nog ongeveer 3,5 maanden om mijn schema uit te breiden zodat ik vol vertrouwen aan de start kan verschijnen.

De titel?

Nu vraag je je wellicht af; de titel van deze blogs zijn “zet rouw in beweging”. Als je mij blijft volgen zal je gaandeweg gaan begrijpen waarom ik voor deze titel heb gekozen.

In mijn blog zal ik je meenemen in mijn gedachtes die opkomen voor, tijdens en na de trainingen. Daarnaast zal ik delen hoe ik deze periode aanpak en wat wel werkte voor mij en wat niet. Wellicht heb jij er ook iets aan. Nu zal ik het kort houden bij wie ik ben en waar ik nu sta qua training.

Wie ben ik?

Mijn naam is Marjon en ik ben op dit moment 36 jaar. Ik ben opgegroeid in Zwijndrecht, heb daarna gestudeerd en gewoond in Tilburg. Sinds 2010 woon ik in Utrecht. Redelijk snel na mijn verhuizing naar Utrecht kwam mijn vriend en inmiddels man erbij wonen. Onze eerste gezamenlijke uitbreiding was poes Boef uit het asiel. Inmiddels hebben wij twee gezonde zonen van 3 en 5 jaar oud. Begin deze maand is poes Boef helaas onverwachts overleden.

En het hardlopen?

Wat betreft het hardlopen en waarom ik de halve van Egmond aan Zee ga lopen. Tot nu toe heb ik voornamelijk evenementen van 5 en 10 km gelopen. Ik weet dat het officieel natuurlijk een wedstrijd heet, maar een evenement klinkt wat vriendelijker. Mijn langste afstand was ¼ marathon van Rotterdam in april 2021. Hiervoor heb ik ook hard moeten trainen om het op een verantwoordelijke manier op te bouwen na mijn zwangerschappen.

Nu fast forward richting 8 januari 2023. Oorspronkelijk wilde ik graag in 2022 een halve marathon lopen. Maar voor mij is het belangrijkste altijd blessure vrij lopen en dat was niet haalbaar. Mede ook doordat er nog wat evenementen door werden geschoven naar het najaar van 2022 en ik dus nog wat leuke 10km’s en een 15 km op de planning heb staan.

Goed idee?

Egmond aan Zee staat bekend om het parcours over het strand en de pittige wind die er kan zijn. Het was de eerste die ik vond voor 2023. Ik twijfelde of dit wel wijs is en ik wilde niet alleen. Ondanks dat je zelf rent vind ik het altijd fijn om voor en achteraf lekker te kunnen kletsen met wat bekenden. Op een ochtend eind augustus zei mijn broer “ik heb me opgegeven voor de halve Egmond met wat vrienden”.  Dus toen dacht ik; weet je wat? Ik doe mee. Of het een wijs besluit is; dat kan ik je na afloop vertellen.